Selvom tændernes emalje er det stærkeste “materiale” i kroppen så vil tænderne med tiden blive slidte. Nogle mennesker slider ekstra meget på deres tænder på grund af en uheldig tandstilling, ufrivillig natlig tænderskæren, syrepåvirkning fra opkast og sure opstød samt andre faktorer. Det er i mange tilfælde tale om en kombination af flere af disse faktorer. Hvis sliddet er så kraftigt at det giver følsomme tænder, tænder der ofte knækker, gennemsigtige og hakkede kanter eller andre symptomer kan det være nødvendigt at stoppe sliddet med behandling. Da sliddet næsten altid er generelt, altså på alle tænderne, er det nødvendigt at kigge på tandsættet som en helhed.

Hos tandklinikken Almera har vi stor erfaring i at genopbygge slidte tandsæt med de mest moderne og skånsomme metoder. Vi holder os opdateret på emnet og deltager ofte i videreuddannelse særligt inden for dette felt.

 

 

 

Behandling af slid foregår således:

  • Konsultation hvor årsagen til sliddet klarlægges og behandling diskuteres, der gives et prisoverslag og et estimat på behandlingsvarighed.
  • Der tages 2 aftryk af tandsættet. Udfra disse aftryk udfører vores dygtige tandteknikere en opmodellering af dit nye tandsæt. Udfra denne model kan vi i munden lave en midlertidig prøve, hvor du kan se og prøve de nye dit nye smil. Vi kan her komme med korrektioner hvis der ønskes ændringer i udseendet af tænderne, inden vi forsætter.
  • Herefter opbygges dine tænder i en meget slidstærk tandplast (komposit). Der anvendes styreskinner for at sikre et jævnt bid.

” Alt forløb effektivt og planmæssigt sammen med Lasse og klinikkens øvrige personale. Der hersker en professionel, men afslappet stemning på klinikken. Jeg er meget tilfreds med resultatet og hele forløbet”

Jørn Nielsen, Nymarken, Kerteminde.

Før behandling

Efter behandling